Emocionalna inteligencija pojavila se na obzoru znanja o ljudskom ponašanju tek nedavno, a već je izvršila silovit utjecaj. Na osobnom planu, emocionalna inteligencija predstavlja „kariku koja nedostaje”, ona nam pruža odgovor na pitanje zašto najinteligentniji nisu uvijek i u svemu najbolji i najuspješniji. „Emocionalni je život područje u kojem netko, jednako kao u matematici ili čitanju, može biti više ili manje uspješan, te zahtijeva jedinstven skup sposobnosti. To koliko je određena osoba u tome vješta presudno je za to da bismo razumjeli zbog čega je netko u životu tako uspješan, dok netko drugi, jednakih intelektualnih sposobnosti, završava u slijepoj ulici: emocionalna je vještina meta-sposobnost koja određuje koliko se uspješno možemo koristiti ostalim sposobnostima kojima raspolažemo, ma o kojoj da je riječ, među njima i golim intelektom.” (Daniel Goleman, Emocionalna inteligencija).

Ali, ne samo na osobnom planu, brojni su primjeri i istraživanja pokazali da uspješno poslovanje i skladan organizacijski razvoj počivaju upravo na poštivanju zakonitosti emocionalne inteligencije. Upravljanje ljudima, poslovno komuniciranje radna učinkovitost, građenje radnih timova, upravljanje znanjem, talentima ili promjenama uspješni su upravo onoliko koliko se temelje na emotivno osviještenom pristupu. Jer, ljudi su uvijek i u svemu emotivna bića.

Core Integra sve poslovne aktivnosti provodi uvažavajući i naglašavajući značaj i ulogu emocionalne inteligencije u svakodnevnom i poslovnom životu.

 

ei

 

ei_logo